Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

PWC Δράμα - παγκόσμιο πρωτάθλημα αλεξιπτώτου πλαγιάς

Πετρούσσα - Δράμα - 19-26 Ιουνίου 2010

live web cam στην απογείωση

1η μέρα
Aκυρώνεται η μέρα λόγω κακών καιρικών συνθηκών.


Εναλλακτική εκδρομή στο Παρανέστι και προπόνηση στη διαδρομή του VFT.
 
2η μέρα
Η μέρα ξεκινά καλά, task 61km, o Σλάβεκ είναι στην επιτροπή πιλότων, μετά τον πρώτο πυλώνα ο αέρας δυναμώνει με επικίνδυνη συσσώρευση συννέφων.Ο αγώνας σταματά και εξαιτίας της μη συμπλήρωσης 1 ώρας πτήσης, ακυρώνεται η μέρα.Ακολουθεί δυνατή μπόρα.

πρωϊνό γεύμα για τους πιλότους

3 μέρα
Η μέρα ακυρώνεται.Βρέχει πάλι.Βόλτα στα καφενεία και στις καφετέρειες της περιοχής αναζητώντας τον τέλειο καφέ!

4μέρα
Καιρός συννεφιασμένος. Task 42km. 
Μόνο 20 άτομα στο goal.Aποδείχτηκε δύσκολο task και αργό αλλά επιτέλους έγινε πτήση!





















5μέρα 
Ο καιρός πάλι συννεφιασμένος.Task 62km.Μετά απο 1 ώρα πτήσης περίπου ο αγώνας σταματά λόγω βροχής.

















6μέρα
Ο αγώνας ξεκίνησε με αρκετή συννεφιά με αποτέλεσμα πολλοί πιλότοι μετά τον πρώτο πυλώνα να χάσουν ύψος και να προσγειωθούν.Ο καιρός μετά άνοιξε και κάποιοι κατάφεραν να φτάσουν στο goal.



Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Aιόλεια

Πετρούσσα - Δράμα - Ιούνιος 2010

live web cam στην απογείωση προσφορά της αερολέσχης Αίολος της Δράμας.

1η μέρα
Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με πολλή υγρασία και ζέστη και έδωσε τάσκ 56km το οποίο όμως διεκόπει λόγω ανάπτυξης καταιγίδων.Ο Σλάβεκ κατέκτησε την 5η θέση, αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.











εγγραφές - φωτό απο την αερολέσχη Αίολος

video απο την πρώτη μέρα απο τον Γιάννη Πιστικό

2η μέρα
Βροχερός και ομιχλώδης καιρός. Η απογείωση ήταν μέσα στο σύννεφο οπότε και ακυρώνεται το τάσκ της ημέρας μόλις ακούστηκαν οι πρώτες βροντές.



στην απογείωση - φωτό απο αερολέσχη Αίολος

3η μέρα
Τask 50.8km
O Σλάβεκ στην 7η θέση, αποτελέσματα του task εδώ.


Το Σαββάτο έγιναν και οι απονομές του ελληνικού πρωταθλήματος, με πρωταθλητή Ελλάδος για 5 φορά τον Σλάβεκ!


τελετή έναρξης του PWC

Στον Κίσσαβο με τα κουνούπια!


Ακόμα ένας δύσκολος αγώνας σε συνθήκες τροπικού καιρού και με συνοδία πολλών μα πολλών κουνουπιών! Η διαδρομή ξεκίνησε απο το χωριό Στόμιο έφτασε στην κορφή του Κισσάβου τον προφήτη Ηλία (1978μ) και επιστροφή για τερματισμό πάλι στο χωριό.71 αθλητές αγωνίστηκαν και βγήκαν νικητές αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τη ζέστη, την υγρασία και τα ...νταβάνια!
Παρέα με τον Κώστα, την Βίκυ και την Ιουλία με τον Μάρκο ξεκινήσαμε να κάνουμε τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής και να βγάλουμε μερικές φωτό.
Άν και υπήρξαν κάποια επεισόδια με τις κότες του χωριού δεν πτοηθήκαμε και συνεχίσαμε το μονοπάτι μέσα στο δάσος που μου θύμιζε λίγο απο Βιετνάμ, λίγο απο τα τροπικά δάση του Βόρνεο χε χε χωρίς να λείπουν τα φιδάκια, τα κουνούπια γαϊδούρια και κάτι μουλάρια που τρέλαναν τον Μάρκο - μετά τις κότες...
Στην επιστροφή το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν η βουτιά στη θάλασσα και ένας παγωμένος καφές...ααα και φυσικά τους αθλητές που αγωνίζονταν στη ζέστη.Κάποιος όμως βιαζόταν να δροσιστεί και μας καθυστέρησε απο τον στόχο μας...
O Μάρκος παριστάνοντας τον βάτραχο
Μετά απο 5 ώρες φάνηκαν οι πρώτοι αθλητές στον τερματισμό.Ο Κωστόπουλος Νίκος και ο Σλαβεκ πέρασαν την αψίδα τερματισμού μαζί πιασμένοι χέρι χέρι θυμίζοντας σκηνές απο το ορειβατικό σκί και την Pierra Menta που αγωνίζονται σαν ζευγάρι με χρόνο τερματισμού 5:07.
















Ο Μιχάλης Φωτεινός ακολούθησε χαρίζοντας γκριμάτσες απείρου κάλλους!















Τρίτος κατεύθασε ο Γιώργος Ράϊος η έκπληξη του αγώνα ενώ στις γυναίκες η Αμαλία Ματθαίου πρώτη, η Άντζυ Τερζή δεύτερη και η Κατερίνα Γκερλή τρίτη.

























Θερμά ευχαριστώ στην Γιώτα Πολατίδου που ερχόμενη απο Θεσσαλονίκη μας πρόσφερε καζάν ντιπί και σιροπιαστά (εκ Χατζή) και τα περιποιηθήκαμε ανάλογα!



Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Road trip στην Έδεσσα!

Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν αφιερωμένο στη βόρεια Ελλάδα.Πρώτη στάση: Έδεσσα και πρόποδες Καϊμακτσαλάν.Οι 6 ώρες οδήγηση και τα αλλεπάλληλα διόδια - έχουν ξεφυτρώσει παντού - μας ¨έριξαν¨ λίγο αλλά μόλις συναντήσαμε την Κατερίνα και τον Νίκο που μας περίμεναν μέχρι αργά, τα ξεχάσαμε όλα!
Νίκος & Κατερίνα
Διασχίζοντας το γαϊδουροδάσος
Το μέρος το θυμόμουν, πριν 7 χρόνια είχα πετάξει κ εγώ απολαμβάνοντας τη θέα πρός τη λίμνη Βεγορίτιδα, σε μια απογείωση που θυμίζει Χάιντι αν εξαιρέσεις τις τσουκνίδες γαϊδούρια που ευτυχώς είναι μόνο στην αρχή.

Συμβουλές απο τον ντόπιο πιλότο
αξιολόγηση της κατάστασης
στήσιμο για φωτογραφία
Η ειδική στον καιρό Κατερίνα παύλα Αρναούτογλου προειδοποιεί οτι πρέπει να περιμένουν λίγο...

και οι πιλότοι την  ακούν... χε χε χε
Α ρε Κατερίνα δίκιο είχες εσύ αλλά ποιός να σε ακούσει...Γι αυτό και τιμωρία να πετάξουν 2 ώρες γλύφοντας ραχούλες, λατομία και δεντράκια και μερικοί μερικοί να προσγειώνονται στην άλλη άκρη της λίμνης και να χρειάζομαι leonardo, destinator, σύνδεση internet και την βοήθεια του Θεού για να τους βρώ!

Στην παρέα αργότερα προστέθηκαν και οι αφοί Πρωϊτσάκη


και αφού αναλύσαμε πάλι τον καιρό και άλλα κοινωνικά προβλήματα απογειώθηκαν και με την Κατερίνα  πήραμε τον δρόμο της προσγείωσης.

Αχ αυτά τα κεράσια μου έμειναν απωθημένο, στο επανιδείν και χωρίς ατυχήματα με πετρούλες και χαντάκια!

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Διάσχιση Ζήρειας

Ένας πραγματικά απαιτητικός αγώνας! 38.5χμ , 2850μ υψομετρική διαφορά και τεχνικά περάσματα που δυσκόλεψαν τους αθλητές με τερματισμό του πρώτου σε 4:59:19. 
Η διαδρομή πολύ ενδιαφέρουσα με εναλλαγές δασικού και αλπικού τοπίου διασχιζοντας οροπέδια, χαράδρες και δασικά τμήματα.Πολλές συμμετοχές και αισθητή παρουσία των γυναικών :)
Παρέα με τον Αποστόλη και τον mr. σκούπα Μιχάλη προσπαθήσαμε να καλύψουμε φωτογραφικά την διαδρομή κάνοντας τον δικό μας αγώνα να προφτάσουμε τους πρώτους αθλητές στα διάφορα περάσματα-σταθμούς.Παρόλο που ο Μιχάλης πήγε να μας μπερδέψει και μας έστειλε σε άλλο σταθμό(!) μετον
Αποστόλη τα καταφέραμε και θαυμάσαμε τους αθλητές στο δύσκολο αυτό εγχείρημά τους και βγάλαμε όμορφες φωτογραφίες.Βέβαια μετά το πρώτο πέρασμα όπου τους είδαμε σχεδόν όλους και σε πολύ καλή διάθεση - δεν ήξεραν τι τους περίμενε πιο κάτω - στα επόμενα περάσματα προλαβαίναμε μόνο την πρώτη δεκάδα και αυτή με δυσκολία, στο πέρασμα στη Φλαμπουρίτσα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος μας αιφνιδίασε απο αλλού τον περιμέναμε απο αλλού μας ήρθε!
Δίκαια ήταν το φαβορί του αγώνα, ο επόμενος (Μαυρίκιος) κατέφθασε μετά απο 10 λεπτά και ακολούθησαν οι 3 καμπαλέρος μές την καλή χαρά αγκαλιασμένοι και λαλίστατοι!
Στον προτελευταίο σταθμό που ήταν το καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου η διαδρομή για τον τερματισμό συμπίπτει με το μονοπάτι που είχαν διανύσει οι αθλητές στο ξεκίνημά τους και εκεί ακριβώς ο αθλητής που προηγείται συναντιέται με τον τελευταίο που προσπαθεί να φτάσει το καταφύγιο και εγκαταλείπει φυσικά.Ο σταθμός αυτός ήταν πρόκληση για αρκετούς (ονόματα δεν λέμε!) που τους άκουσα να  φωνάζουν - θέλω να μπώ στο αυτοκίνητο με το aircondition και να γυρίσω πίσω!
Τελικά τα κατάφεραν και τερμάτισαν σχεδόν όλοι εξαντλημένοι μεν αλλά με περισσότερη εμπειρία δε στα πόδια τους.Μερικές φωτό απο την απονομή:
cat 1 αντρών
1ος Θεοδωρακάκος Δημήτριος
2ος Ματράς Σλαβομίρ
3ος Τσιοφύλης Νίκος

cat 2 αντρών

1ος Κωστόπουλος Νίκος
2ος Στεφανής Σταύρος
3ος Αθανασόπουλος Λεωνίδας

cat 1 γυναικών

1η Σταματελοπούλου Ευγενία
2η Μακκόη Ραννέλλε
3η Σπυράκου Δάφνη

cat 2 γυναικών

1η Καρπούζα Βίκυ
2η Αναστασίου Μαρίνα
3η Naegele Gabi

Συγχαρητήρια σε όσους κέρδισαν και σε όσους κατάφεραν να τερματίσουν ύστερα απο πολλές ώρες παραμονής στο βουνό και ένα μεγάλο μπράβο στον Αλέξη και στην Μίνα που διοργάνωσαν με επιτυχία αυτόν τον αγώνα.Και του χρόνου!

οι διοργανωτές

περισσότερες φωτό στο picasa