Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ολύμπιος Δρόμος

Πανέτοιμοι για τον αγώνα της Κυριακής, ξεκινήσαμε απο την Παρασκευή το απόγευμα για να πάρουμε μια γεύση και απο τον Ολύμπιο Δρόμο http://www.aethlios.gr/portal/ και να θαυμάσουμε τον φίλο μας Βασίλη Τζίμη που έπαιρνε μέρος.Ο αγώνας ξεκινούσε απο την αρχαία Νεμέα και κατέληγε στην αρχαία Ολυμπία μετά απο 180χμ εναλλαγών ασφάλτινου και ορεινού δρόμου.
Προφταίνουμε τον Βασίλη λίγο πριν τo χωριό Σκοτεινή με καλή διάθεση και χαμόγελα και ο Σλάβεκ δεν κρατιέται και τρέχει μαζί του μέχρι τον επόμενο σταθμό ενώ πείθεται οτι ο επόμενος αγώνας είναι 
στόχος...















Μετά τον τελευταίο σταθμό στο Λεβίδι και πριν συνεχίσουν οι αθλητές για το ορεινό κομμάτι του Μαινάλου εμψυχώνουμε τον Βασίλη και δίνουμε ραντεβού για το επόμενο πρωινό.Στο Λεβίδι συναντάμε και την Αμαλία Ματθαίου που συνεχίζει με δύναμη το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής.

Ανηφορίζοντας για το Μαίναλο κατασκηνώνουμε κάπου όχι μακριά απο το κομμάτι της ασφάλτου που θα διασχίσουν την νύχτα οι αθλητές.Η διαδρομή είναι σηματοδοτημένη με στίκς και είμαστε σε ετοιμότητα για να τους προλάβουμε το επόμενο πρωί σε κάποια απο τους σταθμούς-χωριά.


















Με αφορμή τον αγώνα κάνουμε και ένα τούρ στα πανέμορφα χωριά της γορτυνίας με τα θαυμαστά πέτρινα σπίτια και τους ¨ζεστούς¨ κατοίκους και να μην ξεχάσω τον πανάκριβο καπουτσίνο της!

 

Aκολουθήσαμε την διαδρομή μέχρι τον σταθμό Καστράκι και περάσαμε τον ποταμό Ευρύμανθο, εκεί όλοι έκαναν την απαραίτητη στάση να δροσιστούν, η ζέστη ήταν ήδη δυνατή και η ανάγκη για νερό συχνότερη.

 
Μεγάλη βοήθεια οι εθελοντές κάτοικοι που επάνδρωναν τους σταθμούς και βοηθούσαν τους αθλητές να φέρουν εις πέρας τον αγώνα τους και ένα μπράβο στις χαριτωμένες γριούλες που υπέμεναν την ζέστη και ήταν ενήμερες για τα πάντα απο την εθνικότητα των αθλητών μέχρι για το ποιός ήταν πρώτος!

 
Βασίλη ΜΠΡΑΒΟ που τερμάτισες! Σε θαυμάζουμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου