Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Διάσχιση Ζήρειας

Ένας πραγματικά απαιτητικός αγώνας! 38.5χμ , 2850μ υψομετρική διαφορά και τεχνικά περάσματα που δυσκόλεψαν τους αθλητές με τερματισμό του πρώτου σε 4:59:19. 
Η διαδρομή πολύ ενδιαφέρουσα με εναλλαγές δασικού και αλπικού τοπίου διασχιζοντας οροπέδια, χαράδρες και δασικά τμήματα.Πολλές συμμετοχές και αισθητή παρουσία των γυναικών :)
Παρέα με τον Αποστόλη και τον mr. σκούπα Μιχάλη προσπαθήσαμε να καλύψουμε φωτογραφικά την διαδρομή κάνοντας τον δικό μας αγώνα να προφτάσουμε τους πρώτους αθλητές στα διάφορα περάσματα-σταθμούς.Παρόλο που ο Μιχάλης πήγε να μας μπερδέψει και μας έστειλε σε άλλο σταθμό(!) μετον
Αποστόλη τα καταφέραμε και θαυμάσαμε τους αθλητές στο δύσκολο αυτό εγχείρημά τους και βγάλαμε όμορφες φωτογραφίες.Βέβαια μετά το πρώτο πέρασμα όπου τους είδαμε σχεδόν όλους και σε πολύ καλή διάθεση - δεν ήξεραν τι τους περίμενε πιο κάτω - στα επόμενα περάσματα προλαβαίναμε μόνο την πρώτη δεκάδα και αυτή με δυσκολία, στο πέρασμα στη Φλαμπουρίτσα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος μας αιφνιδίασε απο αλλού τον περιμέναμε απο αλλού μας ήρθε!
Δίκαια ήταν το φαβορί του αγώνα, ο επόμενος (Μαυρίκιος) κατέφθασε μετά απο 10 λεπτά και ακολούθησαν οι 3 καμπαλέρος μές την καλή χαρά αγκαλιασμένοι και λαλίστατοι!
Στον προτελευταίο σταθμό που ήταν το καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου η διαδρομή για τον τερματισμό συμπίπτει με το μονοπάτι που είχαν διανύσει οι αθλητές στο ξεκίνημά τους και εκεί ακριβώς ο αθλητής που προηγείται συναντιέται με τον τελευταίο που προσπαθεί να φτάσει το καταφύγιο και εγκαταλείπει φυσικά.Ο σταθμός αυτός ήταν πρόκληση για αρκετούς (ονόματα δεν λέμε!) που τους άκουσα να  φωνάζουν - θέλω να μπώ στο αυτοκίνητο με το aircondition και να γυρίσω πίσω!
Τελικά τα κατάφεραν και τερμάτισαν σχεδόν όλοι εξαντλημένοι μεν αλλά με περισσότερη εμπειρία δε στα πόδια τους.Μερικές φωτό απο την απονομή:
cat 1 αντρών
1ος Θεοδωρακάκος Δημήτριος
2ος Ματράς Σλαβομίρ
3ος Τσιοφύλης Νίκος

cat 2 αντρών

1ος Κωστόπουλος Νίκος
2ος Στεφανής Σταύρος
3ος Αθανασόπουλος Λεωνίδας

cat 1 γυναικών

1η Σταματελοπούλου Ευγενία
2η Μακκόη Ραννέλλε
3η Σπυράκου Δάφνη

cat 2 γυναικών

1η Καρπούζα Βίκυ
2η Αναστασίου Μαρίνα
3η Naegele Gabi

Συγχαρητήρια σε όσους κέρδισαν και σε όσους κατάφεραν να τερματίσουν ύστερα απο πολλές ώρες παραμονής στο βουνό και ένα μεγάλο μπράβο στον Αλέξη και στην Μίνα που διοργάνωσαν με επιτυχία αυτόν τον αγώνα.Και του χρόνου!

οι διοργανωτές

περισσότερες φωτό στο picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου